Kørekort til trailer

Hvis du har brug for at køre med tungt læs som fx hestetrailer eller en stor campingvogn, hvor bil og anhænger tilsammen vejer mere end 3.500 kg, skal du tage et trailerkørekort .

Kørekort til trailer

B/E KØREKORT

B/E kørekort betragtes som et tillæg til kørekortet til bil, derfor skal du have kørekort til bil, når du påbegynder din B/E uddannelse.

Der er et lovkrav om, at der ved køreuddannelsen til kategori B/E skal benyttes en lektionsplan til at dokumentere dit undervisningsforløb.

Du skal deltage i mindst 4 B/E teorilektioner og 6 kørelektioner med påhængskøretøj. Undervisningen skal strække sig over mindst 3 undervisningsdage.

Når du tager B/E kørekort hos os, sker det altid i en bil med automatisk gear (Mercedes E220), hvilket er en stor fordel, da du ikke skal tænke på gearskift. Du får ikke begrænsning på dit kørekort, når du tager køreprøven i bil med automatisk gear.

KØREPRØVEN

Køreprøven består kun af en praktisk prøve. Før du kommer ud at køre, skal du kunne demonstrere til og frakobling af påhængskøretøjet, samt kunne kontrollere at forskelligt teknisk udstyr på vogntoget er lovligt.

Herefter skal du vise praktiske færdigheder i kørsel ved at køre minimum 25 min. med den køreprøvesagkyndige, herunder skal du bakke omkring et hjørne.

Køreprøven starter og slutter på Køreteknisk Anlæg i Kvistgaard. For at give dig det bedste udgangspunkt for at bestå din køreprøve, foregår al den praktiske undervisning også i Kvistgaard. Hermed lærer du området, hvor du skal op til prøve rigtig godt at kende inden du skal op til prøve.

Vi har lavet et pakketilbud til dig, der skal erhverve trailerkørekort.

Lovpakke til trailer (B/E kørekort) (SPAR 1.601 kr.)

4.999,00 DKK

Lovpakken indeholder:
Teorilektioner til kat. B/E, 6 praktiske kørelektioner á 45 min og praktisk prøve.

Udover lovpakken skal du betale for:

- Ekstra praktiske lektioner á 45 til trailer 650,-
- Prøvegebyr til Færdselsstyrelsen (trailer kat. B/E) 280,-